Tehnologia

Odată cu introducerea UAV-urilor în procesul minier, eficiența și productivitatea întreprinderii crește semnificativ. Unele sarcini specifice la care oamenii lucrează timp de câteva săptămâni pot fi rezolvate de către dronă în câteva zile. În plus, unele tipuri de muncă în mine și cariere reprezintă o amenințare serioasă pentru viața și sănătatea oamenilor. Cu o dronă în stat, riscul poate fi minimizat.

Sarcini

Căutarea și salvarea victimelor

Dronele ajută la găsirea persoanelor la care echipele de salvare și alte echipamente nu pot ajunge. Prin atașarea unui aparat de fotografiat termic la UAV, puteți găsi oameni noaptea, sub dărâmături, într-o zonă fumurie cu vizibilitate redusă.

Îmbunătățirea eficienței monitorizării

Pentru un efect mai mare, drona poate fi echipată cu un aparat de fotografiat termic, senzori sau dozimetre pentru a măsura nivelul de contaminare radioactivă, chimică și biologică, fără a pune în pericol sănătatea umană.

Participarea la răspunsul de urgență

Cu ajutorul UAV, se poate obține rapid un model de teren 3D și o hartă volumetrică necesară pentru a prezice dinamica unui dezastru, precum și pentru a simula dezvoltarea unei situații de urgență. De asemenea, dronele vor putea să găsească centrele catastrofei sau să efectueze transmisii video pentru a coordona activitatea echipelor de salvare.

Evaluarea rapidă a daunelor

Datele despre drone pot fi utilizate pentru a evalua daunele și a planifica eforturile de recuperare.

Utilizare în întreprinderi cu risc ridicat

Practica utilizării dronelor pentru prevenirea urgențelor este larg răspândită în întreprinderile cu un risc crescut de apariție a acestora. Pentru a face acest lucru, serviciul de securitate al companiei ar trebui să implementeze o tehnologie pentru monitorizarea stării sistemelor de securitate și a celei mai vulnerabile infrastructuri.

Detecție de urgență

Utilizarea dronelor pentru informarea serviciilor de salvare permite un răspuns rapid și eficient la situație, reducând pierderile și daunele umane

Avantajele utilizării unui UAV

Precizie

Disponibilitate

Operativitate

O gamă largă
de aplicații