Tehnologia

Datorită utilizării dronelor în sectorul telecomunicațiilor, este posibil să economisiți la dezvoltarea infrastructurii terestre, precum și la personal. Trântorii sunt capabili să rezolve sarcini mult mai universale mai repede decât oamenii. Cu o creștere zilnică din ce în ce mai mare a traficului pe internet, această alegere va fi mai mult decât rezonabilă.

Sarcini

Evaluarea stării turnurilor TV

Datele obținute cu ajutorul dronelor sunt utilizate pentru a verifica performanța turnurilor, depanarea și supravegherea video a lucrărilor de reparații. Acest lucru va reduce semnificativ timpul pentru controlul programat.

Planificarea radio și testarea liniei de vedere

Dronele vor ajuta la planificarea locației rețelei de turnuri. Tehnologia va ajuta la detectarea posibilelor obstacole în calitatea semnalului. Informațiile obținute vor servi drept bază pentru determinarea locației și înălțimii optime a antenelor.

Lucrări de urgență

UAV-urile pot fi utilizate atât pentru a căuta daune în caz de urgență, cât și în procesul de restaurare a infrastructurii unei rețele de telecomunicații. În unele cazuri, dronele pot acționa pe scurt ca mini-antene. Pentru aceasta se folosesc așa-numitele Flying COWs (Cell on Wings), care sunt capabile să rămână în aer, consumând electricitate de la stația de la sol prin cablu.

Avantajele utilizării unui UAV

Precizie

Disponibilitate

Operativitate

O gamă largă
de aplicații