Tehnologia

Motivul popularității UAV-urilor în această zonă este că dronele pot economisi cu forță de muncă. Pe parcursul a 5 zile de inspecție a unei instalații de foraj, drona va putea colecta date pe care specialiștii le primesc în 8 săptămâni. De asemenea, dronele pot fi utilizate în mod activ în aproape toate etapele producției de petrol și gaze.

Sarcini

Explorarea geologică

Introducerea tehnologiilor UAV va ajuta la rezolvarea problemelor de bază în etapa de pregătire pentru construcția infrastructurii în sectorul petrolului și gazelor. În timpul recunoașterii, dronele primesc date exacte, care sunt apoi utilizate pentru a crea modele 3D, ortomosaice și hărți ale terenului.

Controlul și securitatea producției

Dronele vor putea monitoriza funcționarea instalațiilor non-stop. Este posibilă și monitorizarea acțiunilor lucrătorilor și contractorilor de pe site. Dronele sunt adesea folosite pentru paza facilităților. Echipate cu camere cu infraroșu, vor putea patrula pe teritoriu noaptea. Cu ajutorul dronelor, inspecția va putea controla cantitatea și calitatea produselor extrase.

Evaluarea stării infrastructurii

Cu ajutorul tehnologiilor UAV, este posibilă optimizarea monitorizării conductelor. Această sarcină este una dintre cele mai costisitoare - la urma urmei, serviciile aeriene sunt utilizate în mod tradițional pentru a vizualiza monitorizarea conductelor trunchiului. Cu un inventar complet al infrastructurii de către drone, clientul va primi informații complete despre segmente întregi ale complexului de producție.

Evaluarea siguranței miniere

Dronele vor face față perfect sarcinii de a căuta daune la instalații și echipamente și vor putea, de asemenea, să prevină agravarea situației în timp. Dronele cu sisteme optice și de imagistică termică sunt capabile să detecteze aproape toate defectele înainte ca instalația să fie pusă în funcțiune. Datele vor servi ca bază pentru planificarea reparațiilor

Avantajele utilizării unui UAV

Precizie

Disponibilitate

Operativitate

O gamă largă
de aplicații