Tehnologia

Odată cu introducerea UAV-urilor în procesul minier, eficiența și productivitatea întreprinderii crește semnificativ. Unele sarcini specifice la care oamenii lucrează timp de câteva săptămâni pot fi rezolvate de către dronă în câteva zile. În plus, unele tipuri de muncă în mine și cariere reprezintă o amenințare serioasă pentru viața și sănătatea oamenilor. Cu o dronă, riscul poate fi minimizat.

Sarcini

Geo-prospectare, crearea hărților terenului și a modelelor de relief

Aceasta este direcția de bază pentru utilizarea dronelor. Pe baza datelor obținute pe parcursul lucrărilor de teren, este posibilă nu numai crearea de ortoplanuri, modele 3D și hărți ale terenului, ci și investigarea teritoriului pentru prezența anomaliilor geologice. În acest caz, astfel de informații vor fi foarte utile pentru planificarea unor lucrări de teren suplimentare privind dezvoltarea și construcția elementelor de infrastructură necesare.

Controlul și securitatea producției

Trântorii vor putea efectua o monitorizare aproape non-stop a instalațiilor. Activitățile lucrătorilor și contractanților la fața locului pot fi, de asemenea, monitorizate. De asemenea, sunt adesea folosite pentru a proteja obiecte - dronele echipate cu camere cu infraroșu vor putea patrula zona pe timp de noapte. Cu ajutorul dronelor, inspecția va putea controla cantitatea și calitatea produselor extrase.

Evaluarea stării infrastructurii și a siguranței producției

Cu ajutorul dronelor, va fi mai ușor și mai rapid să supraveghem carierele și minele pentru pericolele miniere. Costurile de timp sunt cele mai critice, deoarece de cele mai multe ori nu vor să oprească munca la instalații pentru o inspecție. Prin urmare, dronele vor putea preveni accidente grave și daune. Echipate cu senzori speciali, vor putea evalua concentrația de substanțe nocive în producție, pentru a detecta cauza emisiilor. Dronele vor evalua, de asemenea, starea echipamentelor de lucru, care, în unele cazuri, nu pot fi oprite și verificate și vor găsi vulnerabilități în procesul de producție.

Avantajele utilizării unui UAV

Precizie

Disponibilitate

Operativitate

O gamă largă
de aplicații