Tehnologia

Cartografia este una dintre cele mai promițătoare industrii pentru aplicațiile cu drone. Pe baza datelor primite de la dronă, se pot realiza ortomosaice, matricele de ridicare a terenului, obiecte individuale etc. Utilizarea UAV-urilor în această zonă poate reduce semnificativ costurile de materiale și resurse pentru crearea hărților și a modelelor de teren.

Sarcini

Crearea unei hărți

O hartă de lovire este generată de scanările dronelor și punctele de control la sol. O hartă accidentată (hartă) este esențială pentru o gestionare corectă a teritoriului. Vă permite să specificați zona câmpului și, în consecință, cantitatea de semințe, combustibil și lubrifianți și timpul pentru procesarea câmpului. O hartă cu deficiențe vă permite să identificați zonele potențiale cu probleme, cum ar fi zonele inundate, zonele cu acces limitat la apă, zonele de eroziune a solului și altele.

Creație ortomosaică

Pe baza imaginilor primite de la dronă, specialiștii formează ortomosaice, cu acuratețea și în sistemul de coordonate necesare proiectului dvs. în viitor. Acestea sunt utilizate pentru a crea hărți și planuri topografice, inventare de terenuri, proiecte de construcții de capital etc.

Crearea modelelor digitale de ridicare (DEM) 1: 500, 1: 2000, 1: 5000 etc.

DEM este unul dintre factorii constitutivi pentru evaluarea stării mediului natural și a planificării teritoriale și baza sistemelor de informații geografice. Cu ajutorul lor, veți putea să studiați și să evaluați starea mediului natural, să efectuați planificarea teritorială, să simulați situații de mediu, să faceți previziuni ale proceselor peisagistice pentru proiectele dvs. de geoinformare.

Avantajele utilizării unui UAV

Precizie

Disponibilitate

Operativitate

O gamă largă
de aplicații